BIP
God�o pa�stwowe
Rekrutacja

Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki

  1. Adresaci studiów

    Celem studiów jest przygotowanie nauczycieli do nauczania przedmiotów w zakresie żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych podległych MRiRW oraz samorządowych.

    Studia są skierowane do absolwentów szkół wyższych (magistrów, inżynierów, licencjatów) oraz do pracowników przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych, hotelarskich, nauczycieli prowadzących zajęcia z dietetyki i żywienia człowieka, a także do pracowników zakładów opieki zdrowotnej, jednostek organizacyjnych pomocy społecznej oraz wszystkich zainteresowanych podniesieniem kwalifikacji z dietetyki, żywienia człowieka i nowoczesnej gastronomii.

    Program obejmuje następujące moduły:

    • Żywienie człowieka
    • Dietetyka
    • Gastronomia
    • Technologie żywności
    • Surowce rolnicze i ogrodnicze
    • Marketing i obsługa konsumenta
    • Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych
    • Praktyka zawodowa

    Studia te umożliwiają również nauczycielom nabycie uprawnień do prowadzenia zajęć lekcyjnych z zakresu Dietetyki, Żywienia człowieka i Nowoczesnej gastronomii – metod produkcji, wyposażania technicznego i projektowania oraz Nowoczesnych Metod Technologii Żywności.

  2. Charakterystyka programu studiów

    Studia obejmują 350 godzin wykładów, seminariów i ćwiczeń – zgodnie z obowiązującymi przepisami, w programie studiów uwzględniono 60 godzin praktyk.

    Wiedza przekazywana będzie na wykładach, ćwiczeniach oraz w czasie zajęć terenowych przez doświadczonych nauczycieli akademickich i pracowników jednostek branżowych.

    Studia kończą się egzaminem oraz wydaniem świadectwa ukończenia studiów podyplomowych na poziomie VI.

  3. Czas trwania studiów

    Program studiów obejmuje 3 semestry, realizowany podczas dwudniowych zjazdów co najmniej raz w miesiącu (sobota/niedziela)

    Termin rozpoczęcia I edycji, planowany jest na semestr zimowy roku 2018/2019, uwarunkowany jest liczbą zgłoszonych kandydatów

  4. Zasady rekrutacji

    Kandydat na studia podyplomowe musi legitymować się wykształceniem wyższym - licencjackim, inżynierskim, magisterskim. Przyjęcie na studia następuje na podstawie złożonych przez kandydata dokumentów. Postępowanie kwalifikacyjne kandydatów na studia podyplomowe prowadzone jest zgodnie Regulaminem Studiów Podyplomowych w PWSZ w Skierniewicach.

    Wymagane dokumenty rekrutacyjne to:

    • karta zgłoszenia uczestnictwa (do pobrania)
    • kserokopię dyplomu ukończenia studiów wyższych

  5. Koszt uczestnictwa

    1800 zł za semestr, płatne przelewem na konto PWSZ w Skierniewicach

    Dane do przelewu:
    Państwowa Wyższa szkoła Zawodowa w Skierniewicach
    ul. Batorego 64C
    96-100 Skierniewice
    tytułem - za studia podyplomowe z DIETETYKI
    PKO BP 08 1020 3352 0000 1802 0166 3681

  6. Dane do kontaktu

    Wszelkich informacji na temat studiów udzielają:
    mgr inż. Grażyna Bulińska gbulinska@pwsz.skierniewice.pl  tel. 696 410 191
    mgr Maria Majszyk mmajszyk@pwsz.skierniewice.pl tel. 691 110 125

  7. Organizatorzy

    Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa
    Wydział Nauk Przyrodniczych i Technicznych w Skierniewicach przy współpracy z KCER i CDR w Brwinowie.
    ul. Batorego 64C, 96-100 Skierniewice
    prof. zw. dr hab. Andrzej Radecki – Dyrektor Instytutu Nauk Przyrodniczych; Kierownik Studiów

    Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
    ul. Pszczelińska 99 pokój nr 17, 05-840 Brwinów
    tel. 22 729 66 34 lub 22 125 62 00 wew. 175

Przetargi
Oferty pracy
Dla mediów
Dla biznesu
Mapa strony

PAŃSTWOWA UCZELNIA
IM. STEFANA BATOREGO

ul. Batorego 64C
96-100 Skierniewice

tel. 46 834 40 00
fax. 46 834 40 07

NIP: 836-177-07-23
NUMER KONTA:
PKO BP 30 1020 4580 0000 1102 0067 5595